3G og mobildata i udlandet

Det er bestemt ikke nogen let opgave at finde en billig løsning på mobilt bredbånd i udlandet.

Der er et hav af mobilt bredbåndudbydere i hvert eneste land og vilkår samt dækning er vidt forskellige fra land til land og udbyder til udbyder – helt som i Danmark.

Der er dog godt nyt til dig der bruger mobilen i udlandet

EU har udmeldt, t de arbejder på et direktiv, der skal harmonisere priserne på mobildata og tale i hele EU.

Det betyder, at prisen på sigt vil blive den samme som hjemme.

Allerede nu, har en del af e større selskaber derfor lavet særlige inkluderede lande, som du kan ringe fra til samme pris som var du derhjemme – det samme gælder data.

3, Fullrate, Callme og CBB har pakker med udlandstelefoni og data inkluderet

Det er DYRT at surfe, når du er i udlandet

Når vi taler mobilt bredbånd forbrug i udlandet er det altid Megabyte og ikke som normalt i Danmark Gigabyte.
Det betyder at du skal betale pr. MB du downloader eller sender når du er online. med andre ord, er det hunde dyrt at være online i udlandet og Eu har derfor gennemtvunget en maxpris pr. MB, hvilket har halveret priserne i Eu, men det er dog stadigvæk over 10 gange så dyrt, som i Danmark.
Derfor skla du huske, at online surf i udlandet nemt kan komme til at koste mange penge også selv om du kun er online yderst begrænset. Dog er det en uvurderlig hjælp i mange situationer, at have muligheden og derfor anbefaler vi også altid, at du medbringer muligheden, men husker hele familien på, at det ikke er meningen at der skal surfes for sjov, men kun til yderst begrænset brug.
Vær også særligt opmørksom på, at de fleste hoteller tilbyder et gratis hotspot på hotellet, hvor du kan logge på med din bærbare pc, hvis den (som de fleste i dag) har indbygget WIFI.
Læs på hotellets info side eller spørg efter acces kode i receptionen.

Eksempel på forbrug:

Hvis du f.eks vælger at besøge Ekstrabaldets website, vil du opleve at dit mobile bredbånd skal downloade data svarende til 2-3 MB, det kan altså kost i omegnen af 15 kroner bare at kigge på siden en enkelt gang -og uden surf aftale hos 3, det dobbelte.

Vi har i nedenstående liste taget udgangspunkt i priserne fra de Danske selskaber, da mange i forvejen har et danske mobilt bredbånd abonnement, og det derfor i visse tilfælde kan være billigere, at opgradere abonnementet til at inkluderer udlands surfning, frem for at oprette et helt nyt abobbement hos en international udbyder.

De geografisk begrænsede og dermed nationale udbydere, har vi valgt kun at medtage i begrænset omfang (de nordiske lande), da det ofte er meget indviklet at købe et abonnement og forstå priser samt vilkår (pga sproget og anderledes abonnement struktur end i Danmark). Det kan dog naturligvis anbefales at du ser nærmere på hvert lands muligheder, hvis du skal opholde dig i en længere periode i et bestemt land, der kan være rigtig mange penge at spare (kolosalt mange penge).