Mobilt bredbånd test

Netflix er så flinke at offentliggøre deres data for den trafik, de sender og hvilken udbyder modtageren har.
Hos Netflix lever de af at streame film til brugerne og dermed får de gode data, i meget store mængder, over hastigheden på internetlinjerne.

Herudfra kan vi bl.a. se hvilke internetudbydere, der flest kunder med de hurtige linjer. Vi kan også sammenligne gennemsnitshastighederne for hver udbyder, hvilket er interessant mht mobile bredbånd.

Du kan læse vores oplevelser med de forskellige mobilt bredbånds udbydere samt andres her: Tilfredshedsindex

Ønsker du at læse tests af Mobile bredbånd i marken, kan vi anbefale denne side, med masser af dem.

Sådan analyserer du resultaterne.

Det er både brugere på almindelige adsl linjer, fiber bredbånd og mobilt bredbånd, der benytter Netflix.
Når du ser på Mobilt bredbånd, skal du dog huske, at Netflix ikke er en typisk service, som benyttes med mobilt brebånd – netflix er nyt i Danmark og derfor er de nuværend brugere, dem vi indenfor markedsføring kalder “pioneer” brugere.
Pioneerne, er dem der bare skal have og prøve alt det nye dvs de også primært har de nyeste teknologiske løsninger indenfor mobilt bredbånd (4G).

Pioneerne bor typisk i de større byer og har meget ofte de hurtigste linjer udbyderne kan tilbyde (det er altså primært 4G de har benyttet mht mobil bredbånd)

Derfor ser vi også denne afspejling i de data netflix har offentliggjort. Vi får med andre ord ikke et retvisende billede af udbydernes generelle performace og dækning i hele lanmdet, da 4G kun dækker byzonerne i udvalgte byer.

Det vi kan bruge testen til, er at få et indblik i, hvor god performance 4G har hos de 3 udbydere i DK = 3, Telia og TDC.
Vi kan også bruge testens data til at få indblik i, hvor mange 4G kunder, d 3 udbydere teoretisk har. Det selskab med flest 4G kunder vil kunne yde højere gennemsnitshastighed, end dem der også har mange 3G kunder, hvor hastigheden er lavere.

Vi ser at Telias net performer en anelse bedre end de andre udbydere. Det er formentlig fordi de dækker bedre i Danmark med 4G og der teoretisk derfor vil være en anelse flere fra de andre selskaber, der benytter 3G turbo.
Det passer fint med Telias egen markesføring af deres 4G og de informationer vi har om konkurrenternes netværk. Konkurrenterne dækker knap så godt og 3 har f.eks flere 3G kunder.

Ser vi på en sammenligning med adsl, kabel bredbånd og fiber, er det Stofas kabelbredbånd, der er hurtigst. Faktisk mere end 4 gange så hurtigt som Telias 4G – hvilket ikke helt stemmer overens med de lovede hastigheder fra Telia.(op til 80 mbit)
Interessant er det, at Fullrate adsl ligger bedre placeret end TDC. Fullrate benytter TDC kabler og er ejet af TDC, men grunden skal formentlig findes i, at TDC kun sælger op til 20 mbit i download, hvor Fullrate tilbyder højere hastighed.

Test resultaterne

Udbyder

Hastighed

Stofa Kabel

2,55

Dansk Kabel Tv

2,51

ComX Fiber

2,49

Seas fiber

2,42

Trefor Fiber

2,41

Sydenergi fiber

2,38

Fullrate adsl

2,38

Energimidt fiber

2,32

TDC adsl

2.29

Telia adsl

2,14

Telenor adsl

1,87

Telia 4G

0,53

TDC 4G og 3G

0,52

3 4G og 3G

0,51

Telenor 3G

0,45

Vi kan se, at dem der benytter mobilt bredbånd, får bedste hastighed hos Telia og laveste hastighed hos Telenor.