Sådan finder du den optimale mobile bredbåndsløsning

mobilbredbåndMange oplever, at være nødsaget til at skulle tage deres arbejde med på farten, eller finder det komfortabelt at have adgang til internettet uafhængig af ens lokation, hvorfor den mobile bredbåndsløsning fortsat vælges til hos forbrugerne. Der er nemlig et belejligt element ved at kunne tage sit bredbånd med på farten.

Hvad er mobilt bredbånd?

Når snakken falder på termen bredbånd, så ledes tankerne straks mod den traditionelle internetforbindelse som fastnet bredbånd og fibernet. Der eksisterer dog et alternativ på det nuværende marked, der har gjort det muligt at tage sit bredbånd med på farten. Det såkaldte alternativ går under navnet mobilt bredbånd. I modsætning til dens statiske modsætning, så kan du med mobilt bredbånd både få forbindelse til internettet derhjemme, udendørs eller et helt tredje sted. Mobilt bredbånd fjerner derudover bekymringen vedrørende data mangel på ens telefon, hvis man står i en situation, hvor man skal besvare en arbejdsrelateret mail, eller foretage en gennemgående research forud for en præsentation. Du er med andre ord altid garanteret en opkobling til internettet, når du benytter dig af mobilt bredbånd.

Hvilken udbyder skal jeg vælge?

Har du besluttet dig for, at en mobil bredbåndsløsning er det rigtige valg for dig, men har svært ved at gennemskue markedet, så præsenteres du her, for de største udbydere, og hvordan fordelingen af de eksisterende mobilmaster ser ud. I det nuværende marked, så findes der tre selskaber, der råder over samtlige mobilmaster i Danmark.

  • TDC
  • 3 Mobil
  • Telia
  • Telenor

De respektive udbydere befinder sig så marginalt tæt i forbindelse med dækningsprocenten, at man som forbruger bør overveje øvrige udvælgelseskriterier. Typisk vil man opleve, når man tegner et mobilt bredbåndsabonnement, at selskaberne inkluderer forskellige streaming- eller musiktjenester, og er man hyppig brugere af disse, så kan man foretage sit valg på baggrund af disse tilbud. Vil du undersøge sagen dybere, så sammenlign mobilt internet på Tjekbredbånd.

Hvordan fungerer mobilt bredbånd i praksis?

Måden hvorved man tilslutter sig internettet via mobilt bredbånd, er gennem et USB-stik, der mere specifikt går under betegnelse USB-modem. Når man tegner et abonnement på et mobilt bredbånd, så tilsendes man et SIM-kort, der skal indsættes i USB-stikket, hvorefter man begynder at modtage sit internetsignal. Herefter indsætter man dette USB-stik i sin computer, hvorved SIM-kortet generer forbindelse til internettet, så snart dette indsættes i den pågældende computer.

Der eksisterer endvidere en metode, hvorved man kan modtage mobilt bredbånd via en router. Fremgangsmåden er identisk, som når man klargør USB-modemmet til brug, da man ligeledes blot indsætter det tilsendte SIM-kort i den anvendte router. I nogle tilfælde kan USB-modemmet indsættes i routeren, hvilket kan overskueliggøre processen for nogle.

Fordelene ved mobilt bredbånd

Den mest markant fordel ved mobilt bredbånd er, hvilket er blevet påpeget løbende, at det er en transportabel internetforbindelse. Det muliggør, at du som forbruger har mulighed for at koble dig på internettet næsten overalt. Derudover er det en glimrende løsning, hvis man bruger flere dage i Danmark, hvor man ikke befinder sig i eget hjem. Er man eksempelvis sommerhusejer, og benytter sig af det flere gange om året, men er afhængig af en internetforbindelse, så kan man med fordel medbringe et mobilt bredbånd – på den måde er man nemlig ikke bundet til sin bopæl, hvis man skal arbejde.

Det kan ligeledes være en strålende løsning, hvis man ikke er storforbruger af internettet, eller ikke anvender streaming eller musik gennem nettet som en fast del af ens hverdag. På den måde kan man spare en betydelig sum hver måned, og slipper for at smide penge ud ad vinduet.

Slutteligt kan mobilt bredbånd være en fordel, hvis mulighederne for en stabil og hurtig hastighed gennem traditionelt bredbånd som xDSL, COAX eller fibernet er dårlig, eller ikkeeksisterende.